Café met 150+ speciaalbieren en een uitgebreide bistrokaart, erkend fiets- en wandelaarscafé

Wil u een biercafé en fietscafé in Tongeren vinden? Spring dan zeker eens binnen bij Bierpunt Tongeren, een gezellig café met bistro waar altijd iets te beleven valt.  

 

bier van de maand:

 

Straffe Hendrik Wild Brouwerij Halve Maan

https://www.straffehendrik.be/nl/het-bier/wild

 

Straffe Hendrik Wild is een wilde variant van de bekende Straffe Hendrik Tripel. Dit traditionele bier wordt hergist met 'Brettanomyces' gist, wat zorgt voor aparte fruitige aroma's die harmoniëren met het rijke gebruik van aromatische hopvariëteiten.

De wilde gisten geven het bier een langere natuurlijke houdbaarheid en smaakevolutie over de jaren heen. Het bier heeft een langere rijping op fles nodig voordat het vrijgegeven kan worden.

Pas na drie maanden in de kelders is de hergisting van de wilde gisten voltooid en het jonge bier drinkbaar. Het bier blijft evenwel evolueren in de jaren erna. De bittere hoparoma's worden zachter, terwijl de wilde gisten verder werken en fruitige en bloemige aroma's vormen.

Uitgebreide bierkaart

Wie bij Bierpunt Tongeren binnenkomt proeft meteen de gemoedelijke sfeer van een echt volkscafé op niveau. Naast een fris getapt pintje of een van de andere 7 bieren op tap, een frisdrank of geurend kopje koffie is er de uitgebreide bierkaart met meer dan 160 speciale bieren. Kortom, Bierpunt Tongeren is dé plek bij uitstek voor een drankje, een hapje en daarmee voor veel plezier.

Ontmoetingshuis

Bierpunt Tongeren profileert zich als een ontmoetingshuis en heeft een trouw publiek. Zo huist hier elke dinsdag een brei- en haakclubje en vinden er geregeld workshops plaats. Ook een vaste kaartenclub, een pokerclub en een club die gezelschapsspelletjes doen zijn hier kind aan huis. We sponseren ook fietsclubs, voetbalclubs en drie carnavalsgroepen en organiseren tal van evenementen. Wil u een vergadering beleggen? Dat kan in onze afgesloten veranda. Ook liefhebbers van sportwedstrijden komen hier aan hun trekken. Ze kunnen hier voetbalmatchen, veldrijden of koers op tv bekijken. 

honden meer dan welkom

Naast het trouw publiek vindt het team van Bierpunt Tongeren het ook ontzettend fijn om nieuwe klanten te verwelkomen. Gelegen aan de druk bezochte wandel- en fietsroute tussen de knooppunten 128 en 139 is deze taverne een favoriete halte voor fietsers en wandelaars. Dit fietscafé in Tongeren is ook een zeer diervriendelijke zaak, de Bierpunt hondjes Kayla en Nani spelen graag met nieuwe hondenvriendjes en een vers bakje water en een hondensnackje wordt steeds voorzien. Er zijn plannen voor een omheinde speelweide voor honden achter het terras, uniek in de streek. Nog vragen? Of een reservatie doorgeven? Neem dan beslist contact op. Wij helpen u graag verder!